Δημήτρης Κούβελας: Τα ευχαριστώ για τις 30.000 ψήφους και η υπόσχεση για την Πνοή Δημοκρατίας


«Δεν μπορώ να δεχτώ καθεστώτα χωρίς συμπόνοια, χωρίς αίσθηση, χωρίς Πνεύμα, χωρίς ψυχή και κυρίως χωρίς Λόγο να ελέγχουν τις ζωές και τη σκέψη μας», επισήμανε σε γραπτή τοποθέτηση του ο πρόεδρος του νεοσύστατου πολιτικού φορέα σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα

Η Πνοή Δημοκρατίας μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με σχεδόν μηδενική παρουσία στα ΜΜΕ κατάφερε να καταγράψει ένα ποσοστό κοντά στη μισή μονάδα (0,47%) με κοντά στις 30.000 ψήφους στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Ο πρόεδρος του νεοσύστατου πολιτικού φορέα, Δημήτρης Κούβελας με γραπτή του τοποθέτηση τη Δευτέρα (22/5) σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο επικεφαλής του κινήματος αφενός ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους, που επέλεξαν την Πνοή Δημοκρατίας και αφετέρου έδωσε υπόσχεση συνέχισης του αγώνα εν όψει της επόμενης αναμέτρησης, που αναμένεται στις 25 Ιουνίου…

«Δεν μπορώ να δεχτώ καθεστώτα χωρίς συμπόνοια, χωρίς αίσθηση, χωρίς Πνεύμα, χωρίς ψυχή και κυρίως χωρίς Λόγο να ελέγχουν τις ζωές και τη σκέψη μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πνοής Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Δημήτρη Κούβελα είναι η ακόλουθη:  

«Αρχίζοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω, από την καρδιά μου τους σχεδόν 30.000 συμπατριώτες μου, οι οποίοι, 

α. Καταλαβαίνουν από λέξεις

β. Καταλαβαίνουν από αριθμούς

γ. Έχουν αίσθηση της κατάστασης

δ. Θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα και ξέρουν προς τα που πρέπει να κινηθούν

ε. Καταλαβαίνουν τι σημαίνει πατρίδα και παράδοση

στ. Καταλαβαίνουν τι σημαίνει κοινωνικός ιστός και συγχώρεση

ζ. Μπορούν να συζητούν, να επιχειρηματολογούν, να σκέπτονται και να συσκέπτονται

η. Μπορούν να αγαπούν και να μαθαίνουν

θ. Νοιώθουν ευγνωμοσύνη και συμπόνοια

ι. Είναι ικανοί να θυσιαστούν για αξίες και ιδανικά

ια. Αντιλαμβάνονται την αξία της γνώσης, ως επιστήμη, τεχνολογία, φιλοσοφία και τέχνη. 

Θεωρώ ότι εγώ δεν είμαι ο ‘‘σωτήρας’’ της Χώρας μας και φυσικά δεν είμαι καλύτερος από αυτούς τους 30.000 συνανθρώπους μου. 

Απλώς ο λόγος μου, που ακούστηκε μέσα στα χρόνια που ‘‘τα πλάκωνε η φοβέρα και τα έσκιαζε η σκλαβιά’’, εξέφραζε και τη δική τους σκέψη, και το δικό τους πνεύμα και έτσι έγινε η φωνή μου, η φωνή τους. Μια φωνή που αλλοιώς δεν θα ήταν δυνατόν να ακουστεί!

Ο λόγος λοιπόν, που ήταν κοινός και αποδεκτός, από όσους ήταν σε θέση να τον αντιληφθούν, αποτέλεσε και τον λόγο που έδωσε Πνοή στην ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 

Σήμερα, με το βάρος της ευθύνης του κοινού μας πλέον λόγου, ως έκφρασης, αιτίας αλλά και αισθητικής, υπόσχομαι να κάνω ότι πρέπει για να δώσει η ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, μια ανάσα στη Χώρα και τους Πολίτες της. 

Δεν μπορώ να δεχτώ καθεστώτα χωρίς συμπόνοια, χωρίς αίσθηση, χωρίς Πνεύμα, χωρίς ψυχή και κυρίως χωρίς Λόγο να ελέγχουν τις ζωές και τη σκέψη μας. 

Από τη μεριά μου, και εκ μέρους της προσωρινής διοίκησης, που υπερέβαλαν εαυτόν για να συμβεί το Θαύμα της συμμετοχής μας στις εκλογές, σας ευχαριστώ θερμά και σας παρακαλώ θερμότερα να συνεχίσουμε την προσπάθεια. 

Χρειάζονται άνθρωποι-πολίτες να μπουν ως υποψήφιοι βουλευτές σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε γειτονιά, από την ίδια γειτονιά. Ακόμα περισσότεροι για τις εφορευτικές επιτροπές και βοηθητικές εργασίες. 

Χρειάζονται χώροι, χρήματα και κυρίως ενεργοί πολίτες!!!

Αν θέλουμε. Αν πάλι όχι, τότε θα έχουμε άλλοθι: εμείς κερδίσαμε… έγινε νοθεία!

Καλό αγώνα και καλή λευτεριά (η ελευθερία είναι μόνο καλή, άρα πλεονασμός, αλλά τι να λέμε!)».,

https://agrafto.gr/articles-25217/dhmhtrh-koubela-ta-euxaristw-gia-ti-30-000-pshfou-kai-h-uposxesh-gia-thn-pnoh-dhmokratia.htm

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια